A 2019-es szezonra új motorszállítóra váltott a Red Bull, a Renault helyett már a Honda látja el erőforrásokkal a csapatot. A beépítéssel egyből kockázatot vállalt a Red Bull, a lehető legszűkebbre szabta az autó hátsó részét, a Honda pedig igyekezett alkalmazkodni ehhez.

Úgy tűnik, hogy a kelleténél végül kicsit több kompromisszumot vállaltak a japánok, mert ugyan komoly megbízhatósági gondok nem adódtak a barcelonai teszteken, ők kiszúrtak néhány potenciális problémát.

Korábban a Honda azt állította, hogy a szűk csomagolás nem ment a megbízhatóság rovására, Tanabe Tojoharu F1-es technikai igazgató mégis “néha ideges” lett a barcelonai teszteken.

“Nincs komoly problémánk a jelenlegi beépítéssel, de a szűk csomagolás miatt azonosítottunk néhány veszélyforrást” – mondta Tanabe. “A forma egy kicsit túl agresszív lett, szóval egy kicsit változtatnunk kell.”

“De ez nem nagy probléma. Ez egyben azt is jelenti, hogy az első versenyre elkészülhetünk az átalakított alkatrészekkel.”

A Red Bull egyébként elégedett volt a tesztelés tapasztalataival. “A tesztek megerősítették a pozitív várakozásainkat. Nagyon ígéretes ez az együttműködést, sok sikert hozhat számunkra. Most először versenyképes motorunk van” – dicsérte a Hondát Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa.