A Mercedes aerodinamikájában egy teljesen átalakított autóval próbálja csökkenteni azt a hátrányt, amit a téli tesztek első hetében a Ferrari és a Red Bull autóival szemben tapasztaltak. A paddockban az a hír járja, hogy a csapat már január óta az orr és első szárny megváltoztatásán dolgozik, de van, aki szerint a teljes koncepció újragondolása is elképzelhető a közeljövőben.

„A Melbourne-ben rajtrácsra álló autónkkal a lehető legkésőbb szerettünk volna elkészülni, hogy legyen idő a tökéletesítésére, de még időben ahhoz, hogy tesztelni tudjuk” – mondta egy forrás az Auto Motor und Sport riporterének. „A bemutatón láthatott modellhez képest minden aerodinamikai felület megváltozott.”
Lewis Hamilton bizakodó: „Fejlődtünk múlt héthez képest, ami jó.”

Még mindig sok a kérdés a Mercedes autója körül, de az is tény, hogy az új első szárny a Ferrari autóján is látható kifelé kanyarodó véglapot kapott, ami tökéletes ellentéte annak, amit a Forma-1-es téli tesztek első hetében láthattunk.

A kedden kezdődött barcelonai teszteken a Scuderia és a Red Bull autóin nem láthatunk ennyire radikális változásokat a karosszérián. Az erőviszonyokat meghatározni jelen pillanatban nagyon nehéz, de mindenképp jót tenne a Forma 1 világának, ha szoros csatákat láthatnánk a 2019-es szezonban, kibővítve a bajnoki címért küzdő csapatok sorát.