Fernando Alonso szerint ha a 2019-es szezont a pálya szélén töltené, azzal csak „mindenki idejét vesztegetné”. Visszavonulását követően a McLaren nagyköveteként befér még az idei teendői közé, hogy tesztelje az MCL34-et, miközben teljes erővel folynak az Indy 500 megnyerését célzó felkészülési munkálatok és még kormány mögé ül a WEC bajnokságában is a Toyotával.

Arra a kérdésre, hogy mit vár a McLarennél betöltött szerepétől, Alonso csak annyit mondott: „Ahogy tavaly is mondtam, jelenleg a karrierem csúcsán érzem magam. Otthon ülni elvesztegetett idő lenne.”

“Most különböző ikonikus versenyeken indulhatok. A versenyzői karrierem legjobb időszakát élem és remélem, hogy annyi versenyt nyerek, amennyit csak tudok.”

Mindemellett semmiképp nem szakadna el a Forma-1 világától sem. A tavalyi abu-dzabi szezonzáró versenyen búcsúzó 37 éves spanyol az F1-es visszatérés lehetőségét soha nem zárta ki.

„37 évesen fizikailag és szellemileg erősebb vagyok, mint valaha, úgy, hogy közben különböző kategóriákban és különböző vezetési stílusokban versenyezhetek. Rendkívül jó formában vagyok és versenyképesnek érzem magam mindegyik autóban.”

Még pár évig a versenyzés világában képzeli el a jövőjét, megválogatva a karrierje szempontjából is fontos kategóriákat. A Forma-1-be való visszatérésének feltételeként korábban is egy ütőképes autót és saját versenyképes formáját jelölte meg.

“Csak úgy térhetek vissza, ha addig is lépést tartok a változásokkal“ – mondta a kétszeres világbajnok.

Alonsónak többek közt segítenie kell a McLaren mérnökeit a fejlesztési munkában és az új versenyzőknek, Carlos Sainznak és Lando Norrisnak is tanácsokat ad majd, de szerepet szánnak neki a 2020-as autó fejlesztésében is. A WEC-ben és az Indy 500-zal vállalt kötelezettségeivel különösen elfoglalt lesz a szezon első felében, így a Forma-1-es versenyeken nem fogjuk látni őt.