Március 8-án mutatja be a Netflix a Drive to Survive címen futó új Forma-1-es dokumentumszériáját, amely 10 részben dolgozza fel a 2018-as idényt.

Az év fő történetszála ugyanakkor a háttérbe szorul, ugyanis pont a bajnoki címekért küzdő két csapat, a címvédő Mercedes és a kihívó Ferrari nem engedte a színfalak mögé a készítőket, akik nem is titkolják csalódottságukat.

“A Mercedes és a Ferrari eltérő feltételeket szabott, mint az összes többi csapat, amelyek nekünk, a készítőknek és a Netflixnek sem voltak elfogadhatók. Mindent vagy semmit alapon dolgoztunk, és ha ez az összes többi csapatnak megfelelt, akkor megfelelhetett volna a Mercedesnek és a Ferrarinak is. Úgy gondolom, hogy egy kicsit cserbenhagyták a nézőket és az F1-et azzal, hogy nem működtek együtt” -nyilatkozta az executive producer Paul Martin a brit Telegraph-nak.

A lap megkeresésére a Ferrari nem kívánt reagálni a fentiekre, míg a Mercedesnél azt mondták, a 2018-as idényben százszázalékosan a bajnoki küzdelemre akartak koncentrálni.

A nézőknek azért nem kell félniük, a széria így is ritkán látott mélységben foglalkozik az F1 működésével, a többi csapatnál bőven készültek érdekes, meglepő, néha megrendítő vagy egészen nyers felvételek is.