A Mercedes a turbós hibridkorszak 2014-es kezdete óta veretlen a Forma-1-ben, a csapat öt-öt konstruktőri és egyéni világbajnoki címet szerzett. Az utóbbiak közül egyet Nico Rosberg csípett el, a 2016-os győztes azonban úgy véli, idén megszakadhat a sikersorozat.

“Idén minden lenullázódik a szabályváltozások miatt, talán a Mercedes sem lesz már domináns erő. Kíváncsian várom ezt” – mondta a világbajnok a DPA hírügynökségnek, talán megfeledkezve arról, hogy volt csapata a 2017-es szabályváltozást is hibátlanul vette.

Rosberg szerint az idei évtől már Honda-motorokkal versenyző Red Bull is komoly tényező lehet, ugyanakkor a Ferrarinál egyre nő a nyomás Sebastian Vettelen:

“Naná, hogy nagy a nyomás. Két esélyük is volt, tavaly különösen elpuskázták a dolgot” – utalt arra, hogy az olasz csapat a 2018-as szezon elején valódi bajnoki kihívónak tűnt.

Vettelnek ráadásul az új, fiatal csapattárs, a Charles Leclerc jelentette kihívást is kezelnie kell, mondja Rosberg:

“Biztos vagyok benne, hogy jól szórakozunk majd, ugyanis az a srác rendesen nyomja. Más szinten van, mint Kimi (Räikkönen), aki egyértelműen második számú volt. Leclerc a csúcsra tör, izgalmas lesz látni, hogyan birkózik meg ezzel Sebastian.”