Fernando Alonso 2019-ben nem versenyez a Forma-1-ben, de a spanyol munkaadójával, a McLarennel nem szakított, velük fut majd neki az idei Indy 500-asnak, valamint arról is sok szó esett, hogy a kétszeres világbajnok teszteli majd a 2019-es autót, hogy visszajelzéseivel segítse a csapat vadonatúj pilótáit, a Renault-tól érkezett Carlos Sainzot és az újonc Lando Norrist.

Alonso a hétvégén az Instagramon megosztotta, hogy a McLaren wokingi központjában járt, bár azt nem árulta el, miért. Logikus lenne, hogy a jövő héten kezdődő téli tesztelésről egyeztettek, de a csapat sportigazgatója, Gil de Ferran a hétvégén azt nyilatkozta, egyelőre nem dőlt el, hogy bevetik-e a spanyolt.

“Még nem tudjuk, majd meglátjuk, ahogy az is csak a barcelonai teszten derül majd ki, hogy milyen versenyképes lesz az új szabályok szerint épített autó” – mondta a spanyol AS-nek.

De Ferran Alonso daytonai diadalára is kitért, azt mondta, mindig is tudta, hogy “ő a világ egyik legjobb versenyzője”, az amerikai hosszútávú versenyen nemrég elért győzelem pedig csak újra aláhúzta ezt.

A McLaren idei autóját, az MCL34-est 14-én, csütörtökön mutatják be.