A gyakran jól értesült Thejudge13 Forma-1-es blog szerint a McLaren-vezér Zak Brown nagyon is komolyan gondolja, hogy a sportágnak tavaly év végén búcsút intett Fernando Alonso tesztelőként továbbra is segítse a csapatot.

A blog úgy tudja, a McLaren idei járgánya, az MCL34-es mindenben eltér majd a tavalyi, fejleszthetetlen autótól, Wokingban tulajdonképpen a Red Bull tavalyi – Renault-motorral többszörös futamgyőztes – autóját másolva szeretnének előrelépést elérni, a fejlesztés eredményességének megítéléséhez pedig a tapasztalt kétszeres világbajnok tudására lesz szükség.

Konkrét időpontot nem említ a bejegyzés, de a szerző úgy tudja, Alonso fél napot kaphat majd a vezetésre a február 18-21. és február 26. és március 1. közötti nyolc napból. Ezen kívül nem zárható ki az sem, hogy a spanyol egy forgatási napon vezesse az MCL34-est, igaz, az kevesebb és kevésbé hiteles információval szolgálna, hiszen a filmezéshez csak a Pirelli nagyon kemény demógumijait lehet használni.

A McLarennél idén vadonatúj páros versenyez majd, az autót a Renault-tól érkezett Carlos Sainz és a wokingiak saját neveltje, az újonc Lando Norris vezeti majd, az ő (mclarenes) tapasztalatlansága miatt is lesz szükség Alonso szakértelmére. Korábban mindkét versenyző azt nyilatkozta, hogy szívesen vennék a veterán visszajelzéseit és segítségét.