Szűk egy hónap múlva, február 18-án kezdődik a 2019-es Forma-1-es előszezoni tesztelés, a csapatok teljes fordulaton dolgoznak az idei autókon, hogy készen legyenek addigra.

A felkészülés egyik fontos mérföldköve az FIA által előírt kötelező törésteszt sikeres teljesítése, amin a(z eddigi információk alapján) Toro Rosso és a Ferrari van túl. A német Motorsport-Magazin.com úgy tudja, hogy a Red Bull Racing a mai napon fut neki a dolognak, így a gyakran az utolsó utáni pillanatig dolgozó alakulat idén időben elkészül majd az autójával, amelyet a tervek szerint pár nappal a tesztelés megkezdése előtt be is mutatnak majd Silverstone-ban.

“Mindig szoros (a téli felkészülés), de már megtanítottunk Newey-nak (Adrian, főtervező), hogy az első tesztnap nem egyenlő a bemutatóval” – erősítette meg az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko.

A Red Bull 2018 végén, 12 közös év után búcsút intett a Renault-nak, az idei évtől a Toro Rossót követve ők is a Honda erőforrásaival versenyeznek majd, egyelőre nagy kérdés, hogy a japán gyártó mekkora előrelépésre lesz képes. A 2019-es autót Max Verstappen mellett a kiscsapattól előléptetett Pierre Gasly vezeti majd, a fiatal francia a Renault-hoz átigazolt Daniel Ricciardót váltja.