Fernando Alonso ugyan 2018 végén felhagyott a Forma-1-es versenyzéssel, de a McLarennel nem bontott szerződést, a közös Indy 500-as projekt mellett pedig az F1-es csapat munkájában is számítanak rá 2019-ben.

A cégvezér Zak Brown több interjúban is arról beszélt a napokban, hogy már dolgoznak a kétszeres világbajnok teszteken való bevetésén:

“Már beszéltem erről Fernandóval, nagyon nyitott rá. Az olyan bajnokok, akik nem állnak messze a visszatérésről, legyen szó akár Michael Schumacherről, akár Mika Häkkinenről, nem akarnak nagyon eltávolodni az F1-es bokszutcától. A tapasztalatával nagyon sokat segíthet. Fernando nagyon jól ismeri a csapatot. Landónak (Norris, újonc) nincs ilyen tapasztalata, Carlosnak (Sainz) pedig velünk nincsenek még tapasztalatai” ” – magyarázta a Crash.netnek.

Brown kiemelte, hogy azért alapos munkát és előkészítést igényel a tesztprogram kialakítása, a sportigazgató Gil de Ferrannal együtt véglegesítik majd a menetrendet.

“Nem csak Fernandóról van szó, ifjonctesztnapok is vannak, gumitesztek és a tartalékosainkat is figyelembe kell vennünk. Gil összeállítja a végső pilótabeosztást, aztán majd januárban döntünk.”

F1: Már tárgyalnak Alonso tesztjeiről 1

Bár nehéz elképzelni, hogy Alonso a McLarenhez térjen vissza 2020-ban, az újabb F1-es kaland nem kizárható. Felfedezője és menedzsere, Flavio Briatore nerég arról beszélt, hogy a Mercedes vagy a Ferrari tudná visszacsábítani a kétszeres világbajnokot, utóbbival volt ferraris főnöke, Stefano Domenicali is egyetért:

“Nagy sztori lenne, de erőltetni nem szabad. De ha ő úgy dönt, miért ne? Nyilván azon is múlik, hogy Fernando vissza akar-e térni és azon is, hogy a többi érintett mit akar – legyen ez az ő döntésük!” – nyilatkozta a Ferrari 2008-14 között irányító, ma a Lamborghini vezérigazgatójaként dolgozó olasz.