A Forma-1 új vezetői még tavaly tették közzé elképzeléseiket a sorozat megreformálására, a 2021-es tervekben többek között új motorformula bevezetése is szerepelt. Az F1 egyszerűbb, olcsóbb és hangosabb motorokat akar, amelyek elég vonzóak ahhoz, hogy új gyártók is belépjenek a sorozatba.

A tervek azóta folyamatosan csak puhulnak, mert a jelenlegi gyártóknak nem sok kedvük van újabb százmillió eurók elköltésére egy újabb formulára. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt sem teljesen érti, miért kellenek új gyártók, amikor már van négy.

“Ezek a gondolatok egyébként honnan jöttek? Talán kapzsiságból?” – tette fel a kérdést Wolff. “Többet akarnak, mint négy? Mégis mennyit? Ötöt-hatot vagy még többet?”

“Szerintem örülni kellene annak, hogy van négy prémium gyártó, amelyek elkötelezettek a sport iránt. Mindenekelőtt a lojális partnerek igényeit kellene figyelembe venni.”

“Ha ez megvan, akkor figyelhetünk azokra, akik esetleg be szeretnének szállni, és meghallgathatjuk őket is. De ez csak másodlagos fontosságú lehet.”