2021-ben új szabályok jönnek a Forma-1-ben, de a technikai szabályzat megújítása mellett akár a költségplafon is megérkezhet a sorozatba. Eredetileg 150 millió dolláros költségplafont akart bevezetni a Liberty Media 2021-ben, aztán változtak a tervek: 2021-ben 200 millió dollárról indulna a limit, és 2024-re érkezne meg az F1 a 150 millióhoz.

Zak Brown szerint ugyanakkor a végső költségplafon azonnali bevezetése lenne a legjobb módszer a sport versenyképességének javítására.

“A költségplafon és a bevételek módosított elosztása nagyon jót fog tenni az egész sportnak” – vélekedett Brown. “Bárcsak azonnal a végső költségplafonnal kezdhetnénk 2021-ben a három évig tartó csúsztatás helyett! Olyan gyorsan kellene újraindítanunk a sportot, amennyire csak tudjuk.”

Noha nem valószínű, hogy a nagycsapatok belemennének ebbe a megoldásba, Brown reménykedik. “Ez nemcsak minket, hanem más csapatokat is versenyképesebbé tenne.”

“Mindannyian szeretnénk, ha Abu-Dzabiba érkezve még 8-10 versenyző küzdhetne a bajnoki címért, ez jobb lenne a nézőknek, a partnereinknek és a tévécsatornáknak is. Ezzel mindenki csak nyerne.”