A Williams teljes reménytelenségben csinálta végig a 2018-as szezont, a csapat tökutolsó lett, és örülhet, hogy egyáltalán képes volt a pontszerzésre. Az autóval alapvető aerodinamikai problémák voltak, amelyek egy része már az előszezoni tesztelésen is érezhető volt.

Pedig a csapat úgy futott neki az évnek, hogy azt hitte, jó autója van. “Tényleg úgy gondoltuk, hogy jó autónk van, a szimulátoros és egyéb adatok mind erre utaltak” – nyilatkozta Kubica, aki idén tesztpilóta volt a csapatnál, jövőre viszont már versenyezni fog.

“Talán hallgatniuk kellett volna a versenyzőkre, és reagálhattak volna gyorsabban is arra, amit mondtunk.”

“Nem én építem az autót, de egy versenyző néha hamarabb ráérez egy-egy problémára, mint a világ legjobb mérnöke.”

“A szezon elején még mindig korrelációs problémáink voltak, a szimulációs és valós adatok közötti eltérés miatt futottunk zátonyra. Az év második felében már jól haladtunk, különösen a szimulátorban.”

A Williamsnél nem maradt következmények nélkül a pocsék 2018-as autó, előbb a főtervező Ed Wood, majd az aerodinamikai főnök Dirk De Beer is távozott a csapattól.

“Nehéz szezon volt az idei számunkra, de egyben fontos is. Megértettük, mit rontottunk el. Tanulnunk kell ebből, és nem szabad elkövetnünk ugyanezeket a hibákat újra.”