Lewis Hamilton végül egészen simán nyerte meg a 2018-as bajnoki címet, de ez nem jelenti azt, hogy az immár ötszörös bajnok tökéletesnek érezné a teljesítményét.

“Várom ezt a szünetet, amikor végre nem kell a versenyzésre gondolnom” – mondta Hamilton. “Nagyon hosszú a szezon: januárban kezdem az edzéseket, februárban már tesztelünk, márciusban pedig jön is az első futam.”

“A legnagyobb félelmem, hogy nem tudom hozni a saját magam által elvárt szintet, hogy nem tudom szállítani azokat az eredményeket, amikre képes vagyok.”

“Jövőre teljesen új autók jönnek, ami egy teljesen új kihívás lesz. Tele van fiatal trónkövetelőkkel a mezőny, nevetséges, hogy 33 évesen lassan én leszek a legöregebb.”

“Januárban leülök, és megpróbálom kitalálni, hogyan lehetnék még jobb. A csapatomat is megkértem, hogy a különböző részlegek küldjenek nekem egy-egy mailt. Kíméletlen őszinteséget kértem, így akár névtelenül is jöhetnek a levelek. A lényeg az, hogy mondjanak dolgokat, amikről úgy érzik, hogy fejlődhetek.”