Fernando Alonso a 2018-as idény végén elbúcsúzott a Forma-1-től, a 37 éves kétszeres világbajnok úgy érezte, hogy bár az F1-ben már nem igen érhet el többet, még csúcsformában van, ezért máshol keres új kihívásokat.

A spanyol 2019 elején az amerikai daytonai 24 órás hosszú távú versenyen indul majd, folytatja a WEC-programját a Toyotával, újra elindul az Indy 500-on, valamint a McLarennek is besegít a fejlesztésben az F1-ben, ha igény lesz rá.

Bár valószínűtlen, Alonso az F1-es visszatérést sem zárta ki, ám felfedezője, volt renault-s főnöke, a menedzselésében a mai napig részt vállaló Flavio Briatore szerint csakis a Mercedes vagy a Ferrari csábíthatná őt vissza a száguldó cirkuszba.

“Visszatérne-e, ha a Mercedestől vagy a Ferraritól kapna ajánlatot? Szerintem igen. Biztosan nem tudom, de a fantázia szintjén úgy gondolom, hogy igen” – mondta az olasz.

“Csak erről a két csapatról lehetne szó, a többiekkel csak a negyedik, ötödik, hatodik helyeken végezhetne. Úgy gondolom, hogy az ő tehetségével ha a megfelelő autóba ülne, Hamilton mellett továbbra is ő lenne a legerősebb versenyző. De majd meglátjuk pár hónap, egy év múlva, hogy mi lesz.”

“Ahogy annak idején (1992-ben) Prost, a sok-sok szezon után most pihenni szeretne egyet, pillanatnyilag kell neki egy kis lazítási időszak. Elkeserítő évi voltak a McLaren nevetséges teljesítménye miatt, de Fernano végig kifogástalanul viselkedett és minden elvárást felülmúlóan vezetett” – tette hozzá Briatore.