Noha az év első felében úgy nézett ki, hogy a Ferrari a bajnokság végéig versenyben lehet a Mercedesszel, Lewis Hamilton végül váratlanul simán nyerte a szezont. Ebben Sebastian Vettel és a Ferrari hibái is szerepet játszottak, Bernie Ecclestone-t meglepte, hogy így összezuhantak az olaszok.

“Nem tudom, mi történt” – mondta Ecclestone. “Őszintén hittem, hogy a Ferrari úton van a vb-cím felé. Világos, hogy Sebastian követett el hibákat, de a csapat is. És ez a probléma.”

“Sebastian a Red Bullnál hozzászokott ahhoz, hogy szeretik őt. Mindenkivel szóba állt, vele is szívesen beszélgetett mindenki. Jól érezte magát a csapatban. Nem hinném, hogy a Ferrarinál is ez a helyzet, ami megzavarta a koncentrációját.”

“Sebastian nagyon érzékeny karakter, ritka az ilyesmi egy német esetében. Keményebbnek kell lennie, komolyabban kell vennie bizonyos dolgokat. Michael Schumacher annak idején a kezébe vette az irányítást, és kivezette a csapatot a krízisből.”

“Michael igazi vezér volt, Vettel más. De Michaelt a Ferrari is másként kezelte, sokkal több kiváltsága volt.”

Egyetért Ecclestone-nal Nico Rosberg is. “A Ferrari nem segítette eléggé Sebastiant” – vélekedett a 2016-os világbajnok. “Az idén voltak időszakok, amikor túlságosan is Kimit támogatták, miközben ő már rég kiszállt a vb-címért folytatott harcból. Sok ilyen apróság a végén sokra megy, főleg egy olyan ellenfél ellen, mint amilyen a Mercedes és Lewis Hamilton.”