Brendon Hartley nem tudta meggyőzni a Red Bullt arról, hogy érdemes még egy évre bizalmat szavazni neki, az új-zélandi helyett Alexander Albon lesz Danyiil Kvjat csapattársa jövőre. Noha Hartley a pályán elért eredményeivel valóban nem villogott, a Honda szerint a visszajelzései felgyorsították a motor fejlesztését.

A kétszeres WEC-bajnok és Le Mans-i győztes mindössze négy pontot szerzett, de jól ráérzett arra, hogyan kell fejleszteni a motort.

“A Hondánál egész évben mindenki élvezte a Brendonnal közös munkát” – mondta Tanabe Tojoharu, a Honda technikai igazgatója. “Ha a mérnöki oldalt nézzük, nagyon erős teljesítményt nyújtott. Le Mans-győztesként és kétszeres világbajnokként komoly tapasztalatokat szerzett a hibrid erőforrásokkal kapcsolatban, ezekre támaszkodva mindig nagyon pontos és hasznos információkat adott.”

“Brendon visszajelzései alapján képesek voltunk felgyorsítani a fejlesztési munkát a beállítások területén, ami nagy segítség volt az év folyamán. Köszönjük, Brendon, csakis a legjobbakat kívánjuk a jövőre!”