Kimi Räikkönen számára Abu-Dzabiban véget ér a ferraris kaland, a szezonzáró lesz az utolsó, amelyen a maranellói csapat színeiben áll rajthoz. Räikkönen a következő két évben a Sauber versenyzője lesz, vagyis nem kerül túl messzire a Ferraritól.

Räikkönent Abu-Dzabiban megkérdezték arról, hogy milyen rajthoz állni az utolsó ferraris futamán, de erre olyan flegma válasz jött, amilyet csak ő tud adni.

“Milyen lesz? Fogalmam sincs. De azt tudom, hogy hagytam én már el ezt a csapatot, vagyis tudom, milyen ez. Számomra ebben semmi új nincs” – viccelődött Räikkönen. Persze lehet, hogy komolyan mondta.

Räikkönen és Sebastian Vettel a hétvégén azért küzdenek majd, hogy megszerezzék a Ferrari első komoly sikerélményeit Abu-Dzabiban, se pole-ja, se futamgyőzelme nincs még a csapatnak a pályán. Mondjuk, ha hihetünk Räikkönennek, nincs sok kedve azért küzdeni, hogy biztosan harmadik helyen végezzen a bajnokságban.

A finn versenyző előnye 14 pont honfitársával, Valtteri Bottasszal szemben, de a harmadik helynek következményei vannak. “Ha harmadik leszek, akkor el kell mennem oda is, ahol a díjátadót tartják.”

“Szóval ez bizonyos értelemben negatív lenne, mert több utazást jelent. De majd meglátjuk.”