Fernando Alonso az abu-dzabi szezonzárón futja (egyelőre) utolsó Forma-1-es futamát, a spanyol egy időre biztosan búcsút vesz a sorozattól. Noha a McLarennel töltött közös évei csak kínlódást hoztak, a válás békés lesz, sőt az Indy 500-on folytatódik is a kapcsolat.

Zak Brown, a McLaren vezére nem zárkózik el attól sem, hogy azonnal visszahívja Alonsót, ha esetleg szüksége lenne rá a csapatnak.

“Egy pillanatig sem hezitálnánk, ha szükségünk lenne egy versenyzőre: Fernando lesz az első a gyorshívó listámon” – monda Brown. “Schumacher visszatért, Prost visszatért. Nem zárnám ki ezt a lehetőséget.”

“Nagyon elégedettek vagyunk a jövő évi felállásunkkal, de soha ne mondd, hogy soha. Fernando még mindig csúcsformában van.”

Alonso maga sem zárja ki a visszatérést, Abu-Dzabiban megismételte, hogy mindenre nyitott. “Jelen pillanatban nehéz a visszatérésre gondolni” – így Alonso.

“De igen, az ajtó nem zárult be végleg. Már csak azért sem, mert nem tudom, hogyan fogom érezni magam jövőre.”

“Egész életemben ezt csináltam, szóval lehet, hogy jövő áprilisban vagy májusban kétségbeesetten ülök majd a kanapén, és talán kitalálok valamit a visszatérésre. De alapvetően nem ez a cél.”