A 2019-es szezonban egyszerűsítik az első és hátsó szárnyakat, módosítják a fékhűtőkre és oldalsó légterelőkre vonatkozó szabályokat, mindezt abban a reményben, hogy az üldözőknek így könnyebb lesz majd követniük (és megelőzniük) az előttük lévő autókat.

Az FIA szerint a változások harmadával csökkentik a turbulens levegőben való autózás jelenlegi hatásait, Ross Brawn érezhető hatást vár jövőre az előzéseknél.

A csapatok nem ennyire optimisták. “Amit eddig láttunk, az alapján nem lesz nagy különbség jövőre” – vélekedett Nick Chester, a Renault kasztnifejlesztésért felelős technikai igazgatója. “Az irány jó, de várnunk kell 2021-ig, hogy kiderüljön, mire képes az egész csomag.”

“Jövőre egy kicsit jobb lesz, elindulunk a jó irányba, de szép lassan, olyan hat hónap alatt eljutunk majd arra a szintre, ahol most vagyunk” – mondta a Williamstől távozó Rob Smedley.

A ferraris Jock Clear szerint sem egyértelmű még, mi lesz. “Várnunk kell a következő szezonig, hogy kiderüljön, milyen hatásai lesznek az újításnak” – így Clear. “A tíz csapat tíz különböző megoldással fog előállni.”