Ahogy mi is megírtuk, a Forma-3-as versenyzés ékkövének számító Makaói Nagydíj vasárnapi futamán borzalmas balesetet szenvedett a Van Amersfoort-csapat 17 éves pilótanője, Sophia Flörsch, amikor a pályáról kirepülve a fotósok és marshalok közé csapódott.

 

A német tinilány “csak” gerinctörést szenvedett, ám a repülés után a csapatnál is a legrosszabbra készültek, hiszen 270 feletti tempónál szállt el az autó.

“Kéz rakéta volt az autó. Hihetetlen, hogy túlélte. Számításaink szerint 276 km/órával ment” – nyilatkozta a BBC-nek a csapatvezető, a korábban Max Verstappennel és Mick Schumacherrel is dolgozó Frits Van Amersfooort, hozzátéve, hogy a bukás utáni 20 perc élete legrosszabbja volt.

“A közösségi médián jött pár infó, amíg a versenyirányítás előtt várakoztunk, de a képek szívszorítóak voltak, mindannyian a legrosszabbra gondoltunk. Elég sokáig eltartott, mire mondani tudtak valamit Spohia állapotáról, képzelhetik, hogy milyen volt várakozni.”

“Nem hiszem, hogy valaha is láttam ilyet. Nem láttam az autóversenyzés összes balesetét, de ez biztosan az egyik legszörnyűbb volt. De még szerencse is, hogy elrepült, mert így elment a szalagkorlát felett. Ha nekiment volna, sokkal rosszabbul végződött volna.”

280-nal szállt el a lány a horrorbalesetben 1

Flörschöt már vasárnap megoperálták, és ma újabb műtéte volt/van – dél körül a Twitter-fiókján azt közölték, hogy az első beavatkozás jól sikerült, az orvoscsapat pedig szándékosan lassú tempóban halad, minden kockázatot kerülni akarnak.

A pilótanőn kívül további három személy, egy versenyző, egy marshal és két fotós szorult kórházi kezelésre.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt a történtekre reagálva alapos vizsgálatot ígért.