Daniel Ricciardo szerzett ugyan két pole pozíciót és nyert egy futamot az idén, az idei szezonja mégis a műszaki hibákról marad majd emlékezetes. Úgy tűnt, Mexikóban véget ér a rossz szériája, minimális különbséggel elhappolta az első rajthelyet Max Verstappen elől, a versenye azonban újabb kieséssel ért véget.

Hogy még jobban fájjon az ausztrálnak, az oltást végző sportbíró az autója turbóját is gazdagon meglocsolta, ez öthelyes rajtbüntetést jelentett számára Brazíliában.

“Láttam a visszajátszást a mexikói incidensről, még pénteken mutatták. Mintha szórtak volna egy kis sót a sebeimre” – mondta Ricciardo.

“Volt egy másik statisztika is, amely szerint idén több műszaki hibás kiesésem volt, mint Lewis Hamiltonnak az elmúlt öt évben vagy ilyesmi, szóval csak úgy kapom az ütéseket onnan fentről.”

Ricciardónak a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj lesz az utolsó versenye a Red Bull-lal, jövőre már a Renault versenyzője lesz. “Még lesz egy dobásom a csapattal, Abu-Dzabiban a lehető legjobb eredményt próbáljuk majd elérni.”