A Forma-1 vezetői eredetileg abban bíztak, hogy a 2021-re tervezett nagy szabályváltoztatási csomag sok új gyártót csábít majd a sorozatba, azóta azonban kissé változott a kép. Hiába akarták egyszerűbbé, olcsóbbá és hangosabbá tenni a motorokat, teljesen új formula helyett a jelenlegi gyártók a mostani megtartása mellett lobbiznak, és úgy tűnik, sikerrel is járnak.

Chase Carey ennek ellenére még nem tett le a bővítésről. “Egy évvel ezelőtt még jelentősebben átalakított motorokban gondolkodtunk” – ismerte el Carey. “A csapatokkal folytatott tárgyalások során azonban arra jutottunk, hogy a helyes út a jelenlegi motorformula stabilizálása, amit a tervek szerint a technikai és sportszabályzat számtalan módosításával egészítünk ki, és tesszük ezzel megfizethetőbbé a sportot.”

“Azon a véleményen vagyok, hogy ez az út továbbra is vonzó új motorgyártók számára. Már volt is néhány tárgyalásunk potenciális új belépőkkel. Széles körű az egyetértés arról, hogy az út, amin elindultunk, a meglévő és új szereplők számára is helyes.”

Egy lehetséges változtatás, amire Carey utalt, hogy korlátoznák a gyártók számára a próbapados teszteket, a csapatok pedig kevesebb időt tölthetnének a szélcsatornában.

“A próbapados futtatások valójában tesztek, ráadásul ezek igen költségesek. Ráadásul lehetővé teszik, hogy a gyártók szinte bármilyen újítást kockázat nélkül kipróbáljanak. Érdemes lenne megfontolni, hogy korlátozzuk az erre felhasználható idő és pénz mennyiségét.”