Miután Felipe Massa 2013 végén a Ferraritól a Williams-csapathoz igazolt, a brazil pilótát követte versenymérnöke, Rob Smedley is. A brit szakember azóta már magasabb beosztásban szerepel a grove-i csapatnál.

Néhány napja azonban úgy döntött, hogy elhagyja a gyengélkedő istállót. „20 Forma-1-ben eltöltött év után úgy érzem, itt az ideje reagálni a történésekre” – mondta Smedley. Azonban pénteken Interlagosban egy újságírói kérdésre, mely egy esetleges ferraris visszatérésről szólt, elpirult arccal válaszolt.

„Olaszországba utazom pihenni januárban, ha ez számít” – mondta sejtelmesen a szakember. „Jelenleg semmit sem zárok ki, szerencsés helyzetben vagyok, hogy megkeresnek.”

Smedley büszke a Williamsnél végzett munkájára, de úgy érzi, már másra van szüksége. „Ha visszanézünk 2012-re, 2013-ra, onnantól kezdve rengeteg erőfeszítés árán növekedni, javulni tudtunk. Remélem, jobb állapotban hagyom ott őket, mint amilyen volt. Remek csoport alakult ki, megvan a szaktudásuk, a csapat képes a fejlődésre, és ki tudja csavarni a maximumot a rendelkezésre álló eszközökből” – mondta.

„Új kihívásra van szükségem. Egy kis időt otthon fogok tölteni, ez az első és legfontosabb dolgom. A családommal leszek, hosszú ideje támogatnak. Hálás vagyok, hogy időt tölthetek velük, mint egy normális apa, és nem megyek el kéthetente, vagy nem dolgozom este 9-10-ig az irodában. Azonban szeretnék a Forma-1-ben maradni, ez a motorsportok csúcsa” – mondta a szakember.