A Williams már leigazolta a Mercedes-nevelt George Russellt 2019-re, ám a másik ülés sorsa hivatalosan továbbra is nyitott.

Az idén alkalmazott Szergej Szirotkin, a tartalékosként dolgozó Robert Kubica, és a Force Indiától távozó Esteban Ocon is a jelöltek között van, pontosabban volt, ha hinni lehet a híreknek, a brit Autosport ugyanis arról ír, hogy a pozíciót Kubicának ajánlotta fel a csapat, aki így a 2011-es ralis horrorbalesete után valóra válthatná az álmát, versenyzőként is visszatérhetne a Forma-1-be.

Interlagosban a csapatfőnök Claire Williams azt mondta, az alakulat “már kiválasztotta a második versenyző, de egyelőre maradjon meglepetés a kiléte”.

Ugyanakkor lengyel sajtóértesülés szerint a grove-i csapat sajtófőnöke komoly fejmosásban részesítette a Kubica-hírt napvilágra hozó újságírók kollégát, ami arra utal, hogy az Autosportnál jó nyomon jártak.

Nagy kérdés persze, hogy Kubica elfogadja-e az idén sereghajtóvá silányult Williams jelentette lehetőséget – ami állítólag csak egy szezonra szól –, vagy inkább a Ferrarihoz megy szimulátoros fejlesztőnek, hosszabb távra.

“Lehet, hogy az, lehet, hogy nem” – mondta az Autosportnak arról, hogy a hosszú távú szerződés vonzóbb-e számára. “Lehet, hogy a Forma-1-es versenyzői visszatérés csábítóbb, mint az, hogy hosszú távú biztonság.”

A 33 éves lengyel mindenesetre tartani fogja magát a maga által kitűzött határidőhöz, és “néhány napon belül” meghozza a döntését.

F1: Kubicának versenyülést ajánlottak 1