Mexikóban végképp kritikussá vált a gumihelyzet a Forma-1-ben: a futam semmi másról nem szólt, csak és kizárólag a spórolásról, amivel már nemcsak a nézőknek, hanem a versenyzőknek is tele van a hócipőjük. Brazíliában leülnek, és megpróbálnak kisütni egy lehetséges új irányt.

A probléma az, hogy a Pirelli továbbra is gyorsan kopó abroncsokat gyárt, mivel erre kérték őket, a gyors kopás azonban nem növelte a kiállások számát, amit az ötletgazdák vártak. A csapatok inkább egy kiállásra (és spórolásra) játszanak, mert így a legkisebb a veszélye annak, hogy beragadjanak valaki mögé.

“Ha úgy érezzük, egy kiállással meg lehet csinálni egy versenyt, akkor ehhez igazodó tempót megyünk. Ez ugyanis jobb, mint nyomni, és kétszer kiállni” – magyarázta Daniel Ricciardo.

“Nem hiszem, hogy a mostani helyzettel bárki is elégedett lenne, de csak azt tesszük, ami stratégiai szempontból a legjobb.”

Pierre Gasly szerint nagyban javítaná a versenyeket, ha végre lenne egy tartós gumi. “Olyan kéne, ami nem ennyire érzékeny a hőmérsékletre” – így a francia. “Most ha három kanyarban nagyon közel vagy a másikhoz, és elkezdesz csúszkálni, három fokot emelkedik a gumi hőmérséklete, és máris veszít a teljesítményéből. A Pirellinek erre kéne összpontosítania.”