A Brit Nagydíj silverstone-i szervezői az idén aktiválták a pálya kilépési záradékát, mert a még Bernie Ecclestone által kötött szerződés feltételei finoman szólva sem voltak kedvezőek. Jövőre még lesz futam Silverstone-ban, utána viszont csak akkor, ha sikerül új megállapodást kötni a Liberty Mediával. De erre nincs garancia.

Az első világbajnoki futamot Silverstone-ban rendezték, csak Monza és Monaco volt többször házigazda a legendás angliai pályánál. De a Forma-1 kíméletlenül kihajít egy ilyen legendát is, mert az üzlet az üzlet.

“68 éves intézmény vagyunk, a versenyzés természetéből fakad, hogy elég dinamikus” – mondta Sean Bratches, az F1 kereskedelmi igazgatója.

“Silverstone rendezte az első GP-t, de nem voltunk ott mind a 68 évben. Volt Brit Nagydíj Brands Hatchben és egyéb helyszíneken is.”

“Semmi sem érinthetetlen ebben a sportban azzal kapcsolatban, hogy hol versenyzünk. Vannak versenyek, amelyeket nagyra tartunk, de ez üzlet.”

“Sok részvényesünk van, és noha az a cél, hogy az ő és a szurkolók érdekeit is szem előtt tartsuk, sikeres üzletet szeretnénk vinni.”