Fernando Alonso a nyári szünet óta lezajlott hét futamból egyszer, Szingapúrban tudott pontot szerezni, Oroszországban és Japánban is a 14. helyre rangsorolták, míg a többi négy futamon, beleértve az utóbbi kettőt is, kiesett.

A hétvégén a kétszeres világbajnok utolsó előtti Forma-1-es versenye következik, reméli, hogy a Brazil Nagydíjon azért eljut a célig, és megmutathatja, mennyit sikerült fejlődniük a McLarennel az utóbbi időben:

“Várom, hogy az utolsó két versenyhétvégémet is teljesítsem, arra koncentrálok, hogy kihozhassam az autóból a teljesítményt, amin sokat dolgoztunk, de nem volt lehetőségünk megmutatni. Az elmúlt néhány futamon nem volt lehetőségem küzdeni, ezért remélem, hogy most tiszta versenyem lehet, és megmutathatom, mit tudunk” – mondta.

“A brazil szurkolók mindig nagyon szenvedélyesek, és egyértelmű, hogy az interlagosi pálya a motorsport egyik legendás helyszíne. Nagy bajnokok vezettek már ezen a pályán, az idei autókkal pedig még gyorsabbnak és izgalmasabbnak érződik majd, mint korábban. Nagyszerű futamok voltak már ezen a pályán, és mindig egy kicsit kiszámíthatatlan a verseny” – magyarázta Alonso, aki egyébként sosem tudott győzni a Sao Pauló-i aszfaltcsíkon.