A modern Forma-1-es autókkal kapcsolatban rendszeresen visszatérő téma, hogy visszapillantók szinte csak dísznek van rajtuk, nem sokat lehet látni bennük. Korábban felmerült már, hogy esetleg kamerákra és kijelzőkre kellene lecserélni a tükröket.

Kevin Magnussen is azok közé tartozik, akik szerint borzalmasak a jelenlegi tükrök, a dánnak ráadásul volt néhány veszélyesnek tűnő blokkolós esete is idén. A Japán Nagydíjon megúszott büntetés nélkül egy ilyet Charles Leclerc-rel szemben, de utólag ő maga is elismerte, hogy későn mozdult, és büntetést érdemelt volna.

“Az a probléma, hogy egészen addig nem látni a mögöttünk lévőt, amíg nem mozdul” – magyarázta Magnussen. “Akkor már lehet látni. Ez egy komoly gond, amit közösen kell megoldanunk.”

Az FIA a tükrök újrapozicionálásával és egyéb technikai módosításokkal már jövőre igyekszik javítani a helyzeten. “A magasabb hátsó szárny valóban segíthet. De ezek az autók most nagyon rosszak. Ha van valami szög, látjuk a mögöttünk lévőt, de ha egyenesben, közvetlenül mögöttünk jön, vakok vagyunk.”