Hamiltonnak az ötödik diadalhoz elég volt egy negyedik hely a Mexikói Nagydíjon, de a nem dobogós helyezése ellenére az arénában természetesen ő is nyilatkozhatott. Mielőtt David Coulthard megszólította, Sebastian Vettel hosszasan gratulált Hamiltonnak az ötödik vb-címhez.

“Nagyon furcsa érzés ez most” – mondta Hamilton. “Nem itt nyertük meg, a sok versenyen át végzett kemény munka eredménye ez a diadal.”

“13 éves korom óta a Mercedesnél vagyok, az, hogy ezt most teljesítettem – Fangio is Mercedesszel csinálta meg – hihetetlen érzés, és nagyon szürreális is egyelőre.”

“Borzalmas verseny volt. Jól rajtoltam, és egész jól is indult a nap, de fogalmam sincs, mi történt utána. Csak próbáltam hazaérni az autóval.”

“Nem lehetnék itt a családom, és főleg az édesapám nélkül, aki nagyon keményen dolgozott értem. Ez nagyon megérintő élmény volt.”

“Ez egy fantasztikus bajnoki cím, nagyon örülök Lewisnak és a csapatnak” – fogalmazott már Toto Wolff csapatfőnök. “Egy kicsit keserédes ez a nap – nagyon rossz versenyünk volt, amit meg kell értenünk, és a fejünkben is marad, de örülnünk kell a bajnokságnak.”

“Annyira csalódott vagyok a versenyen nyújtott teljesítményünk miatt, hogy egy kicsit össze kell kapnom magam. Nem is mondtam semmit Lewisnak rádión a leintés után, annyira felbosszantott a teljesítményünk.”