Verőfényes napsütésben, remek időben rendezték a Mexikói Nagydíj második szabadedzését, amelyen folytatódott a Renault-motoros csapatok uralma.

A Red Bull egyelőre behozhatatlannak tűnő fölényben van a riválisokkal szemben, Max Verstappen és Daniel Ricciardo több mint egy másodpercet vertek a riválisokra, Sebastian Vettelt egy ezreddel még a renault-s Carlos Sainz is megelőzte. A spanyol ezzel mindkét edzésen harmadik lett.

Az időmérőn biztosan közelebb kerül majd a Ferrari és a Mercedes a Red Bullhoz, de ekkora hátrányból elég nehéz lenne felállni. A nap meglepetését Brendon Hartley hozta, aki az időmérő-szimulációs körén Lewis Hamiltonnál és Kimi Räikkönennél is gyorsabb volt.

A Red Bull a hosszú etapokon is gyors volt, de a hiperlágyak mindenkinél gyorsan elfogytak – az élmezőny valószínűleg ultralágyakon igyekszik majd továbbjutni a Q2-ből. A Red Bull csak amiatt aggódhat, hogy Verstappen alatt tíz perccel a második edzés vége előtt megállt az autó, még nem tudni, milyen jellegű hiba miatt.

F1: A Red Bull alázza a mezőnyt Mexikóban 1