A Williams nemrég leigazolta a Mercedes neveltjét, a Forma-2 idei bajnokjelöltjét, George Russellt, de a csapat másik ülésének sorsa még nyitott.

A jelenlegi pilóta, Szergej Szirotkin megtartása nem kizárt, de képben van még a másik Mercedes-nevelt, a jelenleg Force Indiá-s Esteban Ocon, ahogy az állítólag a jövő évre komoly, 10 millió dolláros szponzori csomagot összeszedő tesztpilóta, a rajtrácsra visszatérni akaró Robert Kubica is.

A 33 éves lengyel egyelőre várja a fejleményeket, de hangsúlyozza, hogy a türelme véges.

“Az idő fogy, és nem akarok addig várni, mint tavaly, remélhetőleg előbb lesz döntés, mint legutóbb. A cél, hogy ott legyek a rajtrácson, de ahogy mondtam, nem várhatok decemberig” – nyilatkozta a brit Sky Sportsnak.

“A csapat mérlegeli a különböző forgatókönyveket, ami teljesen rendben is van, és én is csinálom a magam dolgát, aztán kiderül, hogy lesz-e megegyezés vagy sem, de én más lehetőségekkel is foglalkozom. Nem akarom, hogy decemberben derüljön ki, hogy nincs helyem, az túl késő lenne. Remélem, hogy a következő pár héten belül minden eldől” – magyarázta.