2021-től nagy változások várhatóak a Forma-1 világában, mind a technikai, mind az egyéb szabályok terén. A változtatások célja, hogy olcsóbbá váljon az F1-es részvétel, ezáltal esetleges új szereplők figyelmét is felkeltve.

A Ferrari-főnök, Maurizio Arrivabene szerint azonban nem feltétlenül az ilyen jellegű változásoktól lesz jobb a sportág. „Pénzügyi szempontból nézve természetesen mindig örömmel tekintünk a költségek csökkentésére. Azonban nem mindegy, hogyan csökkentjük. Ha a költségcsökkentés egyet jelent a kiegyensúlyozással, az nem a mi világunk” – mondta az olasz.

„Az egységesítés egy dolog, de a kiegyensúlyozás már más. Ez nem tartozik hozzá az autógyártók DNS-éhez. A gond nem egyszerűen a költségplafon kérdése, az önmagában nem megoldás. A kérdés az egész F1-re vonatkozik. Szeretnénk növelni az érdeklődést a sportággal kapcsolatban.”

„Ki kell elemeznünk a múltban elkövetett hibáinkat, és most legyünk őszinték: mekkora az érdeklődés a sportággal kapcsolatban ma a múlthoz képest?” – tette fel a kérdést Arrivabene.

„Mire van szükségünk? Vissza kell mennünk, és újraindítani az F1-et. A közönségünk egyre öregedik, és eddig az ő megtartásukon dolgoztunk, közben kevésbé figyeltünk a fialatabb generációkra, ami gond.” – fejtette ki a problémát a Ferrari csapatfőnöke.

“A személyes véleményem az, hogy ma a Playstationök jelentik a konkurenciánkat. Ma már nagyon széles a kínálat a szórakozási lehetőségek terén. Hogyan győzhetjük le a Playstationt? Nyilván valami még érdekesebbet kell nyújtani. Ez persze nem alapos válasz, de meg kell néznünk a szórakoztatóipart, ma sokkal többet kínálnak, mint a múltban. És azt a kérdést is fel kell tennünk, hogy más sportágak – és hadd emeljem ki külön a focit – miért vonzanak akkora tömegeket, miközben mi már nem.”