Bár Fernando Alonso év végi visszavonulásának bejelentésekor úgy tűnt, hogy a spanyol a McLaren kötelékében maradva, a wokingi csapattal együttműködésben 2019-ben az amerikai IndyCarban próbál majd szerencsét egy teljes szezonban, a projektről azóta sem érkezett pozitív hír.

Mostanra az is biztossá vált, hogy a McLaren a jövő évben nem lesz ott saját csapattal az amerikai szériában, ezt maga a cégvezér, Zak Brown mondta el Austinban:

“Úgy döntöttünk, 2019-ben nem versenyzünk teljes idényben. Egyértelműen nem állunk még készen. De a jövőben szeretnénk az IndyCarba menni. Ami az Indy 500-at illeti, az továbbra is érdekes számunkra, arról majd télen döntünk” – nyilatkozta az amerikai pénteken. “Az szerintem Fernandót is érdekelné, de egyelőre a Forma-1-re koncentrálunk, majd akkor foglalkozunk vele, amikor szusszanhatunk végre egyet.”

F1: A McLaren nem indít IndyCar-programot 1

Alonso 2017-ben a McLaren, az Andretti Autosport és az akkor még közös motorszállító, a Honda együttműködésében elindult az Indy 500-on, versenyképesen is vezetett, még a győzelemre is lehetett volna esélye, ám motorhiba miatt kiállni kényszerült.

Ha a kétszeres F1-viálgbajnok nem fut neki a szériának egy másik csapattal, akkor jövőre minden bizonnyal a hosszútávú világbajnokságra (WEC), esetleg egy második Le Mans-győzelemre koncentrál majd, emellett talán elindul a daytonai 24 óráson, és esetleg a NASCAR-ba is belekóstol.

“Még mindig mérlegelem a dolgokat és véglegesítek bizonyos projekteket. Nagyjából már minden megvan a fejemben, csak idő kérdése a szerződések rendezése, aztán jöhetnek a bejelentések. Úgy gondolom, csendesebb évem lesz a 28 futamos 2018-asnál. Nem lesz 28 versenyem, de lesz elég, és lesznek köztük fontosak is” – mondta a terveiről Alonso.