A hétszeres világbajnok legenda 19 éves fia, Mick Schumacher a múlt hétvégén, második szezonjában szenzációs őszi hajrával megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot. Az ifjoncnak már a Forma-1-es versenyengedély, az ún. szuperlicenc kiváltására is meglenne a lehetősége, bár egyelőre nem siet a csúcskategóriába, feltehetően jövőre a Forma-2-ben folytatja majd.

Az F3-as siker kapcsán Austinban Lewis Hamiltont arról kérdezték, milyen esélyt ad annak, hogy a kis Schumi eljut a Forma-1-be, és hogy szerinte mekkora nyomást jelenthet majd számára, hogy a hétszeres világbajnok fiaként kell versenyeznie. Az ötödik bajnoki címéhez közelítő angol így felelt:

“Szerintem nem jelent majd terhet számára. Úgy gondolom, hogy bármikor, amikor egy bajnok gyereke halad előre a versenyzésben eljuthat az F1-ig, Michael pedig minden idők legjobbja, ő nyerte a legtöbb bajnoki címet, szóval 100 százalék, hogy újra lesz Schumacher a Forma-1-ben. Egyrészt a neve miatt, de másrészt azért persze, mert jól teljesít.”

“Nyilvánvalóan nagyon tehetséges, mint az apja is volt, vagy ahogy Keke és Nico (Rosberg) esetében is, és ha Fernandónak lesz gyereke, biztos vagyok benne, hogy újra lesz itt Alonso is. Ha nekem lesz gyerekem, és versenyezni akar, ő is eljuthat majd a Forma-1-be a név miatt, még akkor is, ha nem lesz jó. De komolyan, (Schumacher) amúgy is tényleg nagyszerűen teljesít, és amúgy is jó srác!”

“Járt nálunk, a csapatnál pár hétvégén tavaly, és nagyon tanulékony. Nagyon tehetséges, akárcsak az apja, szóval szerintem nem jelent majd terhet neki a név. Úgy gondolom, nagyszerű lenne az F1-nek, ha bekerülne!”

A Schumacher uralmát a 200-es évek közepén megtörő kétszeres bajnok Fernando Alonso is úgy véli, jó lenne az F1 számára Mick érkezése:

“Mi csak kívülről látjuk az eredményeket, de nagyon tehetséges, és jót tesz majd az F1-nek, ha újra lesz Schumacher. Meglátjuk, mit hoz a jövő, ne helyezzünk rá plusz terhet, biztosan elég nagy a nyomás rajta így is. Bízzuk az időre!”