Lewis Hamilton jó eséllyel jóval a bajnokság vége előtt megszerzi ötödik bajnoki címét, így sokakban felmerült, hogy tét nélkül esetleg ki lehetne próbálni újfajta lebonyolítási formákat. Ez azonban nyilván teljes nonszensz: attól, hogy elöl már nincs tét, mások még nagyon is küzdenek a helyezésekért.

Ross Brawn, az F1 sportigazgatója is jelezte az austini hétvége előtt, hogy semmi esély kísérleti formátumok tesztelésére. “Felmerült mostanában, hogy ha a bajnokság már eldőlt, kísérletezhetnénk új lebonyolítási formákkal. A szezon azonban még nem dőlt el teljesen” – fogalmazott Brawn.

“A Haas még harcban áll a Renault-val a negyedik helyért, és a mezőny hátsóbb részében is vannak még csaták.”

“Nem szórakozhatunk a versenyekkel. A valóság az, hogy ha a bajnokság elöl véget is ért, az nem vonatkozik mindenkire.”

“Nem csinálhatunk hirtelen olyan ugrást, hogy ‘akkor ezen a héten megfordítjuk a rajtrácsot, aztán ezt és azt csinálunk.’ Ahhoz túl fontos dolgok zajlanak még.”

Brawn szerint éles tesztelés helyett egyébként is egyéb formában, például számítógépes szimulációkkal kellene kipróbálni új ötleteket. “Nem ugorhatunk bele csak úgy valamibe, amiről azt gondoljuk, hogy jó ötlet. Alaposan meg kell vizsgálnunk minden rendelezésünkre álló eszközzel, hogy valójában mi történik.”