A kétszeres Forma-1-es világbajnok spanyol a WEC idei, másfél éves szuperszezonjában a Toyota színeiben fogja – jó eséllyel – megszerezni a bajnoki címet, mert olyan domináns autóban ül, amitől a mezőny többi tagja még egy hatórás versenyen is körökre van.

A Toyota legutóbb Fudzsiban aratott sima kettős győzelmet, bár ezúttal nem Alonsóék autója, hanem a másik nyert. Alonso azzal húzta ki a gyufát, hogy azt találta mondani, az autójuk nem is emelkedik ki a mezőnyből, csak jobban versenyeznek vele.

“Az emberek mindig a Toyota uralmáról beszélnek, de Fudzsiban az SMP és a Rebellion ugyanolyan köröket futott, mint mi, amikor tiszta körük volt” – nyilatkozta Alonso, aki odaszúrt a harmadik helyezett Rebellionnak.

“Hat óra alatt 3-4 perccel többet töltenek nálunk a bokszban, aztán amikor 3-4 környi hátrányt összeszednek, úgy néz ki, mintha a Toyoták egyedül versenyeznének. Ez a tökéletesen kivitelezett versenyek eredménye.”

Az ellenfelek közül sokan felháborodtak Alonso hozzáállásán, a Le Mans-i 24 óráson korábban háromszor győztes Andre Lotterer például az év viccének nevezte Alonso nyilatkozatát.

A legdurvábban a DragonSpeed csapatnál reagáltak a Twitteren, ezt az üzenetet egyébként később törölték is. “Semmi tiszteletünk nem maradt a srác felé. Ő sohasem lesz Graham Hill, mindegy, mennyire erőlködik, hogy összekamuzza a triplát. Akik ezt tudják, azok tudják” – vittek be egy gyomrost a tripla koronára (győzelem az F1-es Monacói Nagydíjon, a Le Mans-i 24 óráson és az Indy 500-on) hajtó Alonsónak, aki ebből is viccet próbált csinálni.

“Internet, twitter, félreértések, szalagcímek, kattintások, félreértelmezés. Élet” – kommentált a spanyol sok-sok smiley kíséretében.