A két versenyző nem tartja a kapcsolatot a pályán kívül, a versenyzői eligazításokon és a sajtótájékoztatókon találkoznak.

“Ha röviden találkozunk is, az csak sajtótájékoztatón, versenyzői eligazításon vagy kis szerencsével a dobogón történhet. Nincs közvetlen kapcsolatunk” – mondta Vettel.

“Így aztán nincsenek is mentális játszmák és olyan beszólások, hogy ‘töketlen vagy’, esetleg ‘ma szar voltál’, mert minden szavunknak súlya van.”

A négyszeres bajnok szerint fontos kizárni a negatív megjegyzéseket egy rosszul sikerült verseny után, magát pedig gyakran emlékezteti arra, hogy mindenek előtt miért is kezdett el versenyezni – az élvezetért.

“A nyomás nem kifejezetten szórakoztató. De nincs mindig jelen olyan esetekben, amikor kívülről sokan következtetnek a jelenlétére.”

“Őszintén, egy versenyző önmagáért vezet, és persze azokért, akik lehetővé teszik számára, hogy ezen a szinten versenyezzen. Egy mottóm van: senki nem olyan jó vagy rossz, mint mondják.”

“Mindig szeretem magam emlékeztetni arra is, hogy mi vezetett elsősorban a versenypályákra: a szenvedélyem és az élvezet.”