Daniel Ricciardo a pole pozícióból indulva megnyerte a Monacói Nagydíjat, ám azóta semmi nem úgy alakult, ahogyan szerette volna. Az ausztrál versenyző Monaco óta nem állt dobogón, és egyébként a hercegségben is némi szerencsével ért csak célba – a technika kis híján ott is cserbenhagyta.

A monacói pálya adottságai miatt a műszaki hibás autóval sem kellett túlságosan izgulnia, Ricciardo azonban már torkig van a balszerencsével. Legutóbb a Japán Nagydíj időmérőjének első harmadában esett ki a gázpedál hibája miatt.

“Nem tudom elhinni” – mondta Ricciardo. “Ha Monacóig megyek vissza, ott jött az eredmény, de ha figyelmen kívül hagyom a helyezésemet, azon a vasárnapon is pechem volt.”

“Majdnem elúszott. Balszerencsés voltam, de mégsem, mert hazaértem az autóval, de már nem is emlékszem olyan hétvégére, amikor az elejétől a végéig minden simán ment volna.”

“Nem akarok teljesen átesni a negatív oldalra, de nem tudom, miért történik ez velem idén. Nagyon bosszant és torkig vagyok, de nem hagyom, hogy ez a teljesítményem rovására menjen. Hiszem, hogy egyszer fordul a szerencsém, remélhetőleg még idén.”

Ricciardo jövőre már a Renault versenyzője lesz, honfitársa, Mark Webber szerint ebben a váltásban van kockázat. “Ki kell várnunk, mi lesz ebből, de mintha egy kicsit hirtelen döntött volna” – így Webber.

“Daniel tudja, hogy rövid távon ez visszalépés lesz, a hosszú távra próbál alapozni. De ez kétesélyes. Ugyanakkor néha meg kell ezt próbálni, tenni egy lépést hátra, hogy utána kettőt előre lehessen lépni.”