A Mercedes két tehetsége közül az egyik biztosan a Forma-1-ben szerepelhet jövőre, George Russellt a Williams igazolta le 2019-re. Russell jelenleg a Forma-2 éllovasa, ahonnan egyik riválisa, Lando Norris is feljebb lép jövőre, ő a McLaren versenyzője lesz.

Noha Russell jelenleg is a Mercedes tesztpilótája, a Mercedes pedig a Williams motorszállítója, nem (teljesen) arról van szó, hogy a németek elintézték a tanulási lehetőséget a tehetséges versenyző számára.

Kiderült, hogy Russell saját kezébe vette a dolgokat, és hónapokkal ezelőtt bejelentkezett a Williamsnél. Az első kapcsolatfelvételre két héttel a Német Nagydíj előtt került sor, Russell személyesen a technikai igazgató Paddy Lowe-t hívta fel.

Russell világosan megmondta, hogy a Williamsnél akar versenyezni, nem sokkal később már Claire Williams csapatfőnökkel tárgyalt.

“Tudtam, hogy a Forma-1-ben gyorsan változnak a dolgok. Gyorsan be kellett kopogtatnom, mielőtt elúszik előttem egy lehetőség” – mondta Russell. “Fontosnak tartottam, hogy személyesen vegyem fel a kapcsolatot a csapattal, ne pedig Toto Wolffon keresztül.”

Russellnek mondjuk nem volt olyan nehéz dolga, Paddy Lowe ugyanis a Mercedestől igazolt a Williamshez, így jól ismerik egymást. “Amikor a kezembe vettem a telefont, több mint jól éreztem magam” – jelezte Russell, hogy még csak nem is izgult a nagy beszélgetés előtt.

Russell szerződtetése valószínűleg azt is jelenti, hogy Esteban Oconnak ki kell hagynia egy évet, ennek ellenére sportszerűen gratulált Russellnek a Twitteren. Ocon megérdemeltnek nevezte, hogy Russell esélyt kap a bizonyításra.