A jelenlegi, 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1-es pontrendszert 2010-ben vezették be, egyes vélemények szerint ideje lenne változtatni rajta. Az eredeti javaslat egy olyan pontrendszer bevezetése volt, amelyben húsz versenyző kap pontot, kompromisszumos javaslatként egy másikról szavazott a stratégiai munkacsoport.

Ebben az első 15 helyezett kapott volna pontot, de nem alakult ki konszenzus, így jövőre biztosan nem lesz változtatás. Charlie Whiting versenyigazgató is megerősítette, hogy változtatni csak akkor lehet, ha arra minden csapat egyhangúlag rábólint.

A változtatás ellen szavazott például a Haas, amely szerint nem lehet elhamarkodottan bevezetni egy új pontrendszert, alaposan tanulmányozni kell, hogyan lehet igazságos pontkülönbségeket kialakítani a helyezések értéke között 15 pontszerző esetén.

Ross Brawn, az F1 sportigazgatója is úgy látja, hogy változtatni csak alapos indokkal érdemes. “Ez egy komoly döntés. Ha változtatunk a pontrendszeren, utána legalább tíz évig megint nem akarunk hozzányúlni, ez komoly munkát igényel” – mondta Brawn.