Sergio Marchionne júliusi halála derült égből villámcsapásként érte a Ferrarit, a keménykezű vezetőként ismert elnök nagy űrt hagyott maga után. Marchionne halála óta a Ferrari vezetői és versenyzői szinten is kiesett a ritmusból, a Mercedes végül erőlködés nélkül gyűjti be az újabb világbajnoki címét.

A korábbi Ferrari-csapatfőnök, jelenleg az F1 sportigazgatójaként dolgozó Ross Brawn szerint egyáltalán nem lenne meglepő, ha Marchionne halála okozta volna a törést.

“Nem lehetett kétség afelől, hogy Sergio Marchionne váratlan halálának komoly hatása lesz” – vélekedett Brawn. “Sergio nagyon erősen kötődött a csapathoz, teljesen érthető, hogy a halála zavart okozott.”

Marchionne halála vezetői átszervezést is hozott a cégnél, Brawn szerint azonban nagyon fontos, hogy ne kezdődjön el az egymásra mutogatós játék a Ferrarinál.

“Az én időmben is több krízisen mentünk keresztül. Most az a fontos, hogy összetartson és nézzen előre a csapat, nem szabad belemenni az egymásra mutogatós játékba.”

“Versenyzők, mérnökök és vezetők mind együtt nyernek és veszítenek, ez íratlan szabály minden sportban, nem csak a Forma-1-ben. A Ferrarinak most az a dolga, hogy próbálja stílusosan befejezni a szezont, aminek azért voltak pozitív hozadékai is.”