Miután az időmérőn egy újabb motorhiba sújtotta, csak a 15. helyről vághatott neki a 2018-as F1-es Japán Nagydíjnak Daniel Ricciardo. Az ausztrál az előzéseinek, illetve a gumitaktikának köszönhetően a negyedik helyig tudott felzárkózni, és elnyerte a szurkolóktól a nap versenyzője címet is.

Ricciardo szezonjáról sokat elmond, hogy ez a legjobb eredménye a Magyar Nagydíj óta, és a Monacói Nagydíjon aratott győzelme óta nem állhatott a dobogóra. Ennek ellenére elégedetten állt a futam után az újságírók elé a Red Bull-os: „Meglepően könnyen át tudtam vágni a mezőnyön. Nem tudom, hogy csak én gondolom-e így, de ezen a pályán egyébként nem könnyű előzni” – mondta a leintést követően.

„Ki tudtam használni a rendelkezésre álló leszorítóerőnket. Tudtam, hogy sebezhetőek leszünk az egyenesekben, de elég közel tudtam maradni a kanyarokban a többiekhez, így elkaphattam a szélárnyékukat az egyenesben. Ez jó beállításnak bizonyult” – mondta a jövőre a Renault csapatát erősítő pilóta.

„Az eleje szórakoztató volt, utána pedig Kimit próbáltuk levédekezni a közepes keverékekkel. Jó lett volna dobogóra állni. Kicsit bíztam benne, hátha valaki kiesik az elejéből, ugyanakkor elégedett vagyok a negyedik hellyel is. Jó felzárkózás volt” – zárta Ricciardo mondanivalóját.