A Forma-1-es Japán Nagydíj második szabadedzése ijesztő eredményt hozott a Ferrari- és Vettel-szurkolók számára, hiszen a világbajnoki éllovas címvédő, Lewis Hamilton 833 ezredet adott a 3. idővel jegyzett német riválisának.

A Mercedes csapatfőnökének ugyanakkor gyanús az olaszok lemaradása, Toto Wolff úgy véli, nem ők a nagyon erősek, hanem a Ferrari nem mutatott meg mindent pénteken:

“Egy kicsit letekerték a motorokat. A S-kanyarokban valójában egy kicsit veszítünk is velük szemben, a gyors kanyarokban. A köridő egy kicsit túl jó fényben láttat minket, de majd holnap az időmérőn kiderül, mi az igazság.”

“Délelőtt szinte minden kanyarban gyorsabbak voltak nálunk, persze akkor lágyabb gumit használtak, mint mi. Amikor mi is a lágyabb gumikra váltottunk, az egyenesekben már nyertünk, de én kétlem, hogy mindent megmutattak ma. Az S-ekben ők a gyorsabbak, a többi szakaszon mi, szóval bár a köridő mást mutat, szoros a dolog.”

Wolff arra is kitért, hogy Hamilton Vettellel szembeni 50 pontos előnyét egyáltalán nem tartják megnyugtatónak:

“2007-ben Lewisnak 45 pontnak megfelelő előnye volt két futammal a vége előtt, aztán végül mégis egy ponttal veszített. Szóval semmi sem garantált még…”