Jelenleg a Filippínó-tengeren tombol, de északnyugat felé haladva szombaton érheti el Japánt a Kong-rey névre keresztelt szupertájfun. A Kína keleti partvidékét és a Koreai-félszigetet is fenyegető, 5-ös kategóriába sorolt hurrikán természetesen a hétvégi Japán Nagydíjat is veszélyeztetheti majd.

Egyelőre hivatalos formában nem merült fel a verseny vagy a hétvége bármely részének lefújása, de nem lenne példátlan a dolog, hiszen 2005-ben és 2010-ben is elmosta az időmérőt egy-egy vihar, míg a 2014-es versenyen az esős körülmények is hozzájárulhattak Jules Bianchi tragikus balesetéhez.

“A szuzukai pálya az egyik kedvencem a naptárban, mindig nagyszerű látni az ottani szurkolókat. Bízzunk benne, hogy a tájfun nem érint minket és emlékezetes hétvégénk lehet!” – mondta a Red Bull-os Max Verstappen.

“Korábban is sikeresek voltunk már Japánban, így nagyon várom, hogy visszatérjünk és valami újabb jó eredményt hozhassak a csapatnak” – tette hozzá a holland, aki 2016-ban és tavaly is a 2. helyen zárt a Japán Nagydíjon.