A Ferrari mögött még ma is a McLaren és a Williams a Forma-1 történetének második és harmadik legeredményesebb csapata, a két brit alakulat együtt összesen 36 konstruktőri és egyéni bajnoki címet szerzett, ám egyik istálló sem nyert futamot 2012 óta, a múlt hétvégén, Szocsiban pedig ők voltak a leglassabbak. A Williams szinte biztosan az utolsó lesz idén a bajnokságban, és bár a McLaren pillanatnyilag a 6., előfordulhat, hogy végül csak a 8. pozícióban zárnak.

Az F1-es karrierjét 2007-ben a McLarennél kezdő Lewis Hamiltont nagyon elkeseríti a két patinás brit csapat helyzete:

“Sosem titkoltam, hogy milyen elszomorító látni, hogy a csapat, amelyen felnőttem, a Williams, nincs ott az élen. Őrület belegondolni, hogy a Williams a sereghajtó, az a csapat, ahol egykor Nigel Mansell meg Damon Hill vezetett, és bajnoki címeket nyertek. És a McLaren, az eredeti családom is milyen régóta küszködik. Nagyon remélem, hogy azért van számukra fény az alagút végén!”

“Nagyon remélem, hogy akármit is döntsön a Liberty 2021-re, jó döntéseket hoznak majd, ami segíthet nekik!”

Hamilton ugyanakkor kezdi érteni, hogy cseppet sem könnyű fenntartani a sikert a Forma-1-ben:

“Ahogy öregszem, úgy látom át egyre jobban a bizniszt, látom, hogyan irányítja Toto a céget, és egyre világosabb számomra az is, hogyan mehetnek rossz irányba a dolgok – ahogy ennél a csapatnál is történt még másik vezetés alatt, másik struktúrában” – utalt a hondás évekre.