Egyelőre teljes a bizonytalanság a Williamsnél, nem tudni, kik lesznek a csapat versenyzői jövőre. A jelenleg versenyképtelen alakulattól Lance Stroll biztosan távozik, de Szergej Szirotkinnek sincs sok kedve maradni.

Német lapértesülés szerint az orosz a Toro Rossónál puhatolózik, az Orosz Nagydíj hétvégéjén állítólag le is ült tárgyalni Helmut Markóval. Noha nem valószínű, hogy Szirotkin lesz a befutó, ha esetleg mégis, két orosz versenyzője lenne a csapatnak.

Claire Williams csapatfőnök azt mondja, “számtalan jelölt” szerepel a Williams listáján, de a döntés egészen a szezon végéig húzódhat. “Jó döntéseket akarunk hozni a 2019-es idénynek való nekifutás előtt” – fogalmazott Williams.

Több fizetős pilóta kopogtatott már a csapatnál, de van halvány esély arra is, hogy a Mercedes két tehetsége közül legalább egy Grove-ban köt ki. Amennyiben a Mercedes hajlandó lenne engedményt adni a motorok árából Esteban Ocon vagy George Russell szerződtetése esetén, a Williams legalább egyikükre jó eséllyel lecsapna.

“Nem akarom elmondani, hogy milyen nevek szerepelnek a listánkon, de rengeteg lehetőségünk van.”