Carlos Sainz az idei renault-s kitérő után jövőre már a McLarennél versenyez majd, noha a Red Bullnál lett volna üresedés, nem ő kapta az ülést. A Red Bull ehelyett Pierre Gaslyt léptette elő – Sainz tulajdonképpen rosszkor volt rossz helyen.

A spanyolnak nincsenek rossz érzései amiatt, hogy nem lehet újra Verstappen csapattársa, mint a Toro Rossónál, szerinte Gasly megérdemelte a lehetőséget.

“Biztos vagyok benne, hogy ha 2016-ban vagy 2017-ben lett volna üres hely a Red Bullnál, akkor én kaptam volna. De nem volt” – mondta Sainz.

“Aztán a Renault-hoz mentem, nagyon jó évem volt, de elkerülhetetlen módon már nem voltam olyan szoros kapcsolatban a Red Bull-lal. Nem volt annyi információjuk, mint korábban, így a legbiztonságosabb opciót választották Gaslyval. Ezt teljes mellszélességgel támogatom, mert Pierre nagyszerű versenyző, és megérdemli az esélyt.”

“Ami a McLarent illeti, az F1-es karrieremben most először van kétéves szerződésem, ami megadja számomra a régóta várt stabilitást és magabiztosságot.”