A McLaren közzétette 2017-es gazdasági beszámolóját, amelyből kiderül, hogy a Forma-1-es csapat a tavalyi szezonban jó tízmillió fonttal nagyobb veszteséget termelt, mint az előző évben.

Az utolsó hondás szezonjában a wokingi alakulat 196 millió fontos (71,6 milliárd Ft) bevételt könyvelhetett el, ám ez hiába volt 9 százalékos növekedés 2016-hoz képest, az akkori 3 millió fontos (1,1 milliárd Ft) veszteség után tavaly 13 milliós (4,8 milliárd Ft) következett.

A McLaren az előző szezonban a konstruktőri bajnokság 9. helyén, kizárólag a Saubert megelőzve zárt, a veszteség nagy része az eredmények után járó alacsonyabb összegből következett. A wokingiak 2017-ben becslések szerint nagyjából 75 millió fontot (27,3 milliárd Ft) kaptak a Formula One Managementtől, ebből 25 millió az ún. történelmi bónusz volt.

A csapatot ezenfelül nagyjából 60 millióval (22 milliárd Ft) támogatta a gyári motorpartner Honda, és ebből következően a szponzori, reklám- és egyéb bevételek is kb. ugyanennyit tettek ki.

Mivel a McLaren 2017 végén elbúcsúzott a Hondától, és idén már a Renault fizető kliense, ráadásul semmilyen nagy szponzor sem érkezett hozzájuk, Fernando Alonso több tízmilliós fizetését viszont még idén is állni kellett, a 2018-as mérleg még az előzőnél is sokkal-sokkal csúnyábban festhet majd.