Amíg Rosberg és Hamilton csapattársak voltak a Mercedesnél, toronymagasan a németeké volt a legjobb autó, így csak az volt a kérdés, hogy a duó melyik tagja lesz a bajnok. A különcsatát végül 2-1-re Hamilton nyerte, Rosberg 2016-os vb-címe után azonnal visszavonult.

“Mindketten igazi alfák, mindketten a vb-címet akarták” – mondta Wolff. “Egyikük sem nyugodott bele az alárendelt szerepbe.”

“Az egész olyan volt, mint egy tűzhányó, ami először elkezd remegni, aztán végül kitör.”

“Minden egyes apró ügy valami nagyobbá nőtte ki magát, és már hatással volt a csapat működésére is.”

“Mivel emberek vagyunk, érzelmileg nehezek az ilyen helyzetek, mert egyes időszakokban jobban kedveljük az egyik versenyzőt, mint a másikat, és ez teljesen normális.”

“De még 2014-ben volt egy beszélgetésem Alain Prosttal, amiből nagyon sokat tanultam.”

“Azt kérdeztem tőle, hogy mi siklott félre közte és Senna között. A kapcsolatuk folyamatosan romlott, végül ütköztek a pályán.”

“Azt mondta, a legnagyobb probléma a vezetés volt. Soha nem tudták, éppen merről fúj a szél a McLaren felső vezetésében, ki és mit akar, ki élvez esetleg előnyt.”

“Az elejétől fogva megpróbáltam úgy vezetni a csapatot, hogy teljes legyen az átláthatóság, mindenki tudjon mindenről. Beszéltünk dolgokról, sokszor a kellemetlen igazságról is, amiről senki nem akart hallani.”

“Aztán az évek során egyre jobban megismertük egymást, elkezdtünk bízni egymásban. Néha egyetértettünk, néha nem, de legalább megértettük egymás álláspontjait. És ez nagyon fontos.”