Lewis Hamilton számára az volt a legnagyobb kaland a Szingapúri Nagydíjon, hogy baj nélkül lekörözze az egymással csatázó Romain Grosjeant és Szergej Szirotkint. A francia végül öt másodperces időbüntetést is kapott a kék zászlós figyelmeztetések semmibe vétele miatt.

Panaszkodott a szabályokra Valtteri Bottas is, aki nem tudott elég közel kerülni a szintén lekörözésre váró Nico Hülkenberghez, a finn elfogadhatatlannak nevezte a helyzetet, amibe került.

Hülkenberg egyébként azért nem kapott kék zászlót, mert Bottas nem tudta 1,2 másodpercre megközelíteni – márpedig a figyelmeztetés csak akkor jön, ha a gyorsabb autó az időhatáron belülre kerül.

“Tavaly egy másodperc volt a limit, egyeztetések után még emeltünk is rajta” – mondta Charlie Whiting versenyigazgató. “Nem hinném, hogy ennél magasabbra kellene mennünk. Könnyen kerülhetünk ugyanis olyan helyzetbe, hogy egy versenyzőnek nagyon vissza kell vennie, és emiatt az indokoltnál jóval több időt veszít.”

“Ha 1,4 vagy 1,6 másodpercnél kellene félrehúzódni, megvárni és elengedni a gyorsabb autót, az nagyon nagy időveszteség lenne. Nem akarjuk ezt, mert nem fair.”

“Mindenki más képes volt az 1,2 másodperces határon belülre kerülni – Valtteri kivételével. Nem tudom, mi volt ennek az oka, de nem is a mi problémánk.”